(NL) “We kopen samen den Oudaan” op de Dag van de Architectuur

By DOCOMOMO Belgium / October, 1, 2015 / 0 comments

Presentatie, tentoonstelling en lancering website “We kopen samen Den Oudaan” tijdens de Dag van de Architectuur op zondag 11 oktober.

we kopen samen den oudaanOp de ‘Dag van de Architectuur’ lanceert het collectief ‘We kopen samen den Oudaan’ een online platform waarop iedereen ‘zijn of haar Oudaan van de toekomst’ zal kunnen invullen en simuleren.
Tussen 10:00 en 16:00 kan u de tentoonstelling bezoeken over het heden, verleden en de mogelijke toekomst van den Oudaan. Het collectief sluit de dag af met lezingen (Pecha Kucha style) vanaf 19:00.

Enkele maanden geleden lanceerde het collectief ‘We kopen samen den Oudaan’, bestaande uit onderzoeksbureau ndvr en een groep geëngageerde Antwerpenaren met diverse expertises, de oproep om samen den Oudaan te kopen. Met die oproep willen ze een statement maken. Ze willen de utopische toren die Renaat Braem voor ogen had nieuw leven inblazen en het project gebruiken als hefboom om een breder debat te starten over nieuwe vormen van publiek ontwikkelen, co-financiering en gedeeld ruimtegebruik. De massale reacties, spontane aanbiedingen van geïnteresseerden en grote media-aandacht bewijzen dat er een draagvlak is voor een dergelijk experiment in dialoog met het brede publiek.

Lees ook “Braems politietoren Oudaan in Antwerpen te koop” (09/07/2015)

Bezoek de Facebook-pagina van “We kopen samen den Oudaan” en de nieuwe website wekopendenoudaan.be.

Meer informatie op www.dagvandearchitectuur.be:
De burger als projectontwikkelaar
en “Den Oudaan – We kopen samen Den Oudaan