(NL) De interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare wint de Onroerenderfgoedprijs 2021

By DOCOMOMO Belgium / October, 2, 2021 / 0 comments

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent de Onroerenderfgoedprijs 2021 toe aan de interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare. Dit erfgoedpand wint ook de publieksprijs op basis van een poll waaraan meer dan 5.000 mensen deelnamen. De vrijwilligers van Natuurpunt Lommel ontvangen van de jury een Eervolle vermelding. Zij werken al meer dan veertig jaar aan het behoud en herstel van de vloeiweiden van de Grote Watering.

De Onroerenderfgoedprijs beloont recente realisaties op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg en archeologie. Uit 28 kandidaten nomineerde een externe jury herenhuis Hotel d’Udekem d’Acoz in Leuven, de interbellumwoning door Joseph De Bruycker in Roeselare en de villa Mon Désir in Wemmel als laureaten. Uit deze lijst is nu een winnaar aangeduid. Elke laureaat wint een bedrag van 2.500 euro. De winnaar ontvangt daarbovenop 12.500 euro, dus 15.000 euro in totaal.

Alles over de winnaar, laureaten en eervolle vermelding lees je op de prijswebsite. Bekijk hieronder het filmpje over het winnend project.

lees ook: ‘Stem voor modernisme: Onroerenderfgoedprijs 2021‘ en op VRT NWS
bron: onroerenderfgoed.be