(NL) Stem voor modernisme: Onroerenderfgoedprijs 2021

By DOCOMOMO Belgium / September, 8, 2021 / 0 comments

Tot en met zondag 12 september 2021 (Open Monumentendag) kan iedereen voor de publieksprijs stemmen op een van de drie laureaten van de Onroerenderfgoedprijs 2021. Een van de laureaten is een modernistisch burgerhuis 

Stem hier voor de publieksprijs 2021.

Dit modernistisch burgerhuis in Roeselare is een driegevelwoning uit 1932 in opdracht van de heer De Buscher-Declercq, de eigenaar van het aanpalende betonbedrijf Declercq. De bel-etagewoning is een totaalkunstwerk naar ontwerp van de Vlaamse architect Joseph De Bruycker met een interieur in samenwerking met kunstenaar Victor Servranckx en een tuin aangelegd door André Rousseau. De Vlaamse overheid beschermde het pand in 2001 omwille van de artistieke, architectuurhistorische en socio-culturele waarde. Originele details, zoals een van de eerste cubexkeukens, maken er een indrukwekkende tijdscapsule van. De restauratie is voor de bewoners een levenswerk. Met de uitgevoerde werken hebben ze hun woning opnieuw opgewaardeerd tot een voorbeeld van de interbellumarchitectuur; klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Je kan dit erfgoed bezoeken op Open Monumentendag op 12 september. Wil je meer achtergrond over het project? Check dan hier het portfolio.

bron: www.onroerenderfgoedprijs.be