PUBLICATIONS

(NL) 100 jaar wonen in Turnhout

Author: Yves De Bont

Publisher: Roularta Books (1995)

Language: Dutch

Publicatie uit 1995 geschreven door Yves De Bont, waarin hij vertelt over de architectuur in Turnhout aan de hand van 27 woningen.

Dit boek zoekt naar de essentie van de architectuur, niet door moeilijke verhandelingen, maar door het verhaal van 27 woningen die 100 jaar wooncultuur in een provinciestad markeren. Generaties van architecten hebben zich ingezet. Enkele van hun realisaties spreken niet alleen aan, ze ‘zingen’ zelfs. Aan de hand van verzorgde plannen, van foto’s en van deskundige uitleg wordt u binnengevoerd in deze dialoog tussen bouwheer en architect, tussen ruimte en massa, tussen techniek en gevoel. Als aperitief wordt in ’10 stijlen’ het verband tussen de internationale en de lokale architectuurgeschiedenis verklaard. De tabellen en de kaarten vullen de beperkte informatie over Turnhoutse architectuur en stedebouw aan en zijn voor de kunstliefhebber een gids.

100-jaar-wonen-in-turnhout_5_ar-turYves De Bont is architect en ondervoorzitter van architectuurcentrum AR-TUR. Hij was docent aan het Heilig Grafinstituut te Turnhout en werkte mee aan verschillende publicaties over architectuur, waaronder Architectuur in de golden sixties – de Turnhoutse School.

bron: www.ar-tur.be