(NL) Tentoonstelling VAi: Shopping Towns Europe

By DOCOMOMO Belgium / March, 22, 2017 / 0 comments

EXPO | 26.04- 11.06.2017 | deSingel Internationale Kunstcampus, Antwerpen

De tentoonstelling Shopping Towns Europe, de tweede editie van het Architectuurkabinet, vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het regionale shoppingcentrum in Europa in de drie decennia na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel er vaak vanuit wordt gegaan dat het regionale winkelcentrum in Europa kant-en-klare import is uit de Verenigde Staten, stelt Shopping Towns Europe dat het concept en ontwerp van het Europese shoppingcentrum vaak sterk verschilt van zijn Amerikaanse tegenhanger. Aan de hand van rijk beeld-, klank- en tekstmateriaal visualiseert deze tentoonstelling de geschiedenis van zes significante shoppingcentra, en duidt zo de belangrijke rol dat het regionale winkelcentrum speelde in de naoorlogse stedelijke ontwikkeling van Europa. Via deze voorbeelden, belicht Shopping Towns Europe eveneens de verschillende manieren waarop Europese shoppingcentra trachtten om nieuwe ‘modellen’ van collectiviteit te introduceren in het dagdagelijkse leven.

De tentoonstelling is geredigeerd door Dr. Janina Gosseye (University of Queensland) en Prof. Tom Avermaete (TUDelft) en stoelt op onderzoek dat werd uitgevoerd voor het gelijknamige boek, Shopping Towns Europe, dat verscheen in january 2017.

Praktisch
open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u en tijdens avondvoorstellingen, gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen
toegang: 5 euro
combiticket met expo Find myself a city to live in
tickets zijn te koop aan de ingang van de tentoonstelling

Opening
dinsdag 25 april 2017 om 20u in deSingel Internationale Kunstcampus (Antwerpen)
gratis

Colofon
productie Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Internationale Kunstcampus
curators Janina Gosseye enTom Avermaete
met de steun van de Vlaamse Overheid

Bron: www.vai.be