(NL) symposium maquettes

By DOCOMOMO Belgium / May, 11, 2013 / 0 comments
 © Foto Anja Van Eetveldt & Maurice Nijhuis

© Foto Anja Van Eetveldt & Maurice Nijhuis

SYMPOSIUM | 11.06.2013 | 09:30-17:00 | deSingel – Antwerpen

Naar aanleiding van de VAi-maquettetentoonstelling van de Japanse architect Junya Ishigami in deSingel nodigen het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven van het Vlaams Architectuurinstituut en het STAM Gent u graag uit voor een symposium rond maquettes op 11 juni 2013. Het symposium vertrekt van een reeks vragen rond maquettes en hun conservering in Vlaanderen en België: wie maakt en gebruikt maquettes en met welke bedoeling? Wie bewaart vervolgens deze maquettes en waarom? Is er een verschil tussen een museale en een archivalische benadering? Is er nood aan een overkoepelend beleid en welke bestaande actoren kunnen hier een rol in spelen?

Keynote speaker is Oliver Elser (DAM Frankfurt), pill die in 2012 de tentoonstelling ‘Das Architekturmodell – Werkzeug, Fetisch, kleine Utopie’ cureerde in het Deutsches Architekturmuseum Frankurt. Vervolgens belichten telkens twee sprekers in drie sessies hun ervaring met en visie op maquettes. Elke sessie wordt gevolgd door vragen en discussie.

Als feestelijk einde stelt het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven, dat dit jaar tien jaar bestaat, zijn nieuwe website voor. Tot slot nodigt het Vlaams Architectuurinstituut u uit om samen het glas te heffen op de afronding van een goedgevuld architectuurseizoen.

Deelname aan het symposium kost 20 €. Lunch is in de prijs inbegrepen.

Bekijk hier het programma

Inschrijven kan via VAI

Meer informatie