(NL) seminar: Tijdelijk gebruik van modern erfgoed: bedreiging of zegen?

By DOCOMOMO Belgium / October, 3, 2012 / 0 comments

SEMINAR | 19.10.2012 | 12.30 | Berlagezaal, recipe Faculteit Bouwkunde TU Delft – Nederland

Op vrijdagmiddag 19 oktober organiseert Stichting Docomomo Nederland het seminar “Tijdelijk gebruik van Modern Erfgoed: bedreiging of zegen?”  in samenwerking met de sectie RMIT van de Faculteit Bouwkunde, viagra 60mg TU Delft. Tevens wordt een publicatie over het onderwerp gepresenteerd.

seminar DOCOMOMO Nederland 2012 programma

In de publicatie en tijdens het seminar wordt ingegaan op de problematiek van instandhouding van waardevol gebouwd cultureel erfgoed in de context van de huidige economische en politieke situatie. Er wordt specifiek gekeken naar ‘tijdelijk gebruik’ van Modern Erfgoed. Is het een zegen dat het tijdelijk gebruik van dit erfgoed, prescription door de minder strenge toepassing van allerlei regels, wordt aangemoedigd? Of is het juist een bedreiging die het object wellicht nooit meer te boven komt?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, theoretische bespiegelingen en ontwikkel strategieën wordt in de publicatie en tijdens het seminar door onder andere architecten, ontwikkelaars en monumentenzorgers ingegaan op de voor- en nadelen van tijdelijk gebruik. De sprekers, Carolien Schippers (RVOB), Arno Boon (BOEi), Jan Jongert (2012 architecten) en Jacqueline von Santen (RCE), zullen dit doen onder leiding van dagvoorzitter Wido Quist (RMIT, TU Delft). Na de presentaties zullen diverse auteurs van de publicatie onder leiding van architect Joep Mol onderling en met de seminar-deelnemers in discussie gaan.

U kunt zich aanmelden voor het seminar door het sturen van een e-mail naar info@docomomo.nl. De kosten voor het seminar bedragen 45 euro, studenten betalen een gereduceerd tarief van 15 euro. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen de publicatie (ISBN 978-90-5269-410-8) dat daarna via de reguliere boekhandel verkrijgbaar is.

Het seminar vindt plaats op vrijdag 19 oktober van 12.30 uur tot 18.00 uur in de Berlagezaal van de Faculteit Bouwkunde, TU Delft.

Download:
de uitnodiging van het seminar 2012 [313.9 KB]
het programma van het seminar [345 KB]

bron: www.docomomo.nl