(NL) Schrijf je in voor de Onroerenderfgoedprijs 2020

By DOCOMOMO Belgium / January, 23, 2020 / 0 comments

Voor de vijfde keer gaat de Vlaamse overheid op zoek naar beschermd erfgoed dat een speciale vermelding verdient. Inschrijven kan tot en met 1 maart 2020.

De Onroerenderfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan beschermd erfgoed dat recent opviel door goed beheer. Het kan gaan om bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen. Dit jaar kan alleen erfgoed deelnemen dat op regelmatige basis geheel of gedeeltelijk toegankelijk is voor het grote publiek.

Kandidaten voor de wedstrijd kunnen zich online inschrijven tot en met 1 maart 2020. Uit alle deelnemers zal de jury uiteindelijk drie laureaten kiezen. Eén daarvan wordt in oktober de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs 2020. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er is ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij iedereen online kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Aannemers en ontwerpers maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

Uit alle deelnemers zullen de juryleden uiteindelijk drie laureaten kiezen, waarvan ze één als winnaar aanduiden. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Vakmensen maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

Tot de vorige winnaars behoren de Roma, Kasteel Boterberg, schoenfabriek Eperon d’Or en het gildehuis van de Vrije Schippers. Wie dit jaar de Onroerenderfgoedprijs krijgt, weten we op vrijdag 2 oktober 2020.

meer info & bron: www.onroerenderfgoedprijs.be