(NL) Oproep info architect Louis Legein De Panne

By DOCOMOMO Belgium / February, 3, 2019 / 0 comments

De dienst Cultuur van De Panne zoekt informatie voor een overzichtstentoonstelling over de bijzonder veelzijdige Pannese architect Louis Legein (1903-1971). Hij was verantwoordelijk voor een groot aantal ontwerpen van (al dan niet nog bestaande) huizen in De Panne en ontwierp in heel uiteenlopende stijlen.

Ludovicus (Louis) Cornelius Legein werd in 1903 in Adinkerke geboren in een vissersfamilie. Hij huwde in 1935 met de uit Parijs afkomstige Antonine Clerbout en kreeg met haar een zoon Louis. Het architectenkantoor van Louis Legein was in de Sloepenlaan gevestigd. Duidelijk geïnspireerd door de interbellumarchitectuur, realiseerde hij voor de Tweede Wereldoorlog in De Panne, Koksijde en zelfs in Frankrijk woningen in art deco, modernisme en de pakketbootstijl. In de jaren 1950 schakelde hij over naar bungalows en kleine villa’s, meestal met een strooien dak, gele gevelstenen en bruin verniste ramen met loodglaswerk.

Ben je eigenaar van een woning die ontworpen werd door Louis Legein en heb je info, documentatie of oud fotomateriaal over deze woning of de architect die interessant kan zijn voor de tentoonstelling, gelieve deze info dan te bezorgen aan de dienst Cultuur. Alle info wordt met de nodige discretie behandeld.

Alvast heel erg bedankt voor de medewerking aan het welslagen van deze unieke, historische tentoonstelling!

Meer info?
dienst Cultuur | Zeelaan 21 | 058-42 89 53 | elly.annys@depanne.be

bron: www.depanne.be