(NL-EN) ODIS in een nieuw kleedje/Updated ODIS database

By DOCOMOMO Belgium / March, 6, 2015 / 0 comments

odis2_logo(EN) ODIS is a contextual & public web database for the study of 19th- and 20th- century intermediary structures. The web database ODIS facilitates research on the history of civil society by offering a durable knowledge base where many different contextual data sets regarding these intermediary structures and their protagonists are being centralised and validated, generic together with elaborate information on their source materials and heritage.
During 2014 the Centre for Flemish Architectural Archives (CVAa)  added more than 1700 post-war designers.

The ODIS database comprises data on:

– organisations or intermediary structures
– persons and families who were active in civil society
– events and buildings related to their history
– periodicals and archives by and about these entities

(NL) Trouwe gebruikers hebben het misschien al gemerkt: sinds kort is de publiekscatalogus van ODIS, thumb de onlinedatabank over de geschiedenis van het middenveld, drug volledig vernieuwd. De voorbije jaren werd dankzij een subsidie van de Herculesstichting een nieuwe, meertalige en multicontextuele ODIS-databank uitgebouwd. In het najaar van 2013 werd de invoeromgeving al in gebruik genomen. Met de lancering van de publiekscatalogus is de overstap van de oude naar de nieuwe ODIS nu volledig afgerond. Neem zeker eens een kijkje op www.odis.be.

ODIS wordt gebruikt door een breed netwerk van partnerinstellingen en wordt ingeschakeld in tal van erfgoed- en onderzoeksprojecten in binnen- en buitenland. Ook het CVAa maakt intensief gebruik van ODIS, aangezien het apparaat de basis vormt van de Databank Architectuurarchieven. Zo registreerde het CVAa in het kader van het vormgevingsproject in 2014 meer dan 1700 naoorlogse vormgevers in ODIS op basis van het archief van Design Vlaanderen.

bron: www.cvaa.be