(NL) “Een toekomst voor monumentale onderwijsgebouwen” Leren van recente renovatie- en restauratieprojecten

By DOCOMOMO Belgium / April, 14, 2015 / 0 comments

STUDIEDAG | Vrijdag 24 april 2015 | BK-city, generic Delft

WTA-NL-VL (Wetenschappelijk-Technische groep voor Aanbevelingen inzake bouwrenovatie en monumentenzorg) organiseert op vrijdag 24 april de studiedag “Een toekomst voor monumentale onderwijsgebouwen”.

20150424_studiedag wta delft

Veel scholen in het primair, voortgezet en hoger onderwijs zijn gehuisvest in monumentale schoolgebouwen. In een veranderende onderwijskundige wereld blijkt het niet eenvoudig om deze gebouwen in stand te houden. Sommige scholen hebben het monument succesvol aangepast aan de onderwijskundige en bouwtechnische eisen van vandaag, andere worstelen met het vraagstuk en kiezen mogelijk voor nieuwbouw, waardoor het monument leeg komt te staan.

Tijdens deze dag zal aan de hand van recent gerealiseerde projecten worden ingegaan op het totale spectrum van restauratie en renovatie van bestaande monumentale onderwijsgebouwen om deze gereed te maken voor de toekomst. Uitvoeringstechnische, monumentale, architectonische,  en procesmatige aspecten zullen worden behandeld door onder andere adviseurs, architecten, beheerders en aannemers.

download hier het programma en inschrijvingsformulier als pdf-document.