(NL) Dreigende sloop voor Villa Indegracht van Lucien Engels

By DOCOMOMO Belgium / August, 11, 2023 / 0 comments

Na de omstreden sloop van Villa Vaeck in Hofstade (Roger de Winter), dreigt nu Villa Indegracht (Lucien Engels) in Elewijt gesloopt te worden.

Naar de aanleiding van de dreigende sloop verscheen op de VRT-website:
“Opnieuw dreigt een modernistische villa gesloopt te worden in Zemst”

In Elewijt bij Zemst dreigt opnieuw een modernistische villa gesloopt te worden. Na de omstreden sloop van Villa Vaeck in Hofstade, is het nu de beurt aan Villa Indegracht. Ook nu wordt er geprotesteerd tegen de afbraak, maar de gemeente zegt die niet te kunnen tegenhouden omdat het gebouw niet beschermd is als monument.
lees verder

bron: www.vrt.be

In het Nieuwsblad verscheen:

“Het zou toch jammer zijn mocht deze woning ooit worden gesloopt”: Luk (87) wil dat zijn modernistisch pareltje uit jaren ‘50 wél bewaard blijft”

Eigenaars van modernistische woningen uit de jaren ‘50 in Zemst maken zich zorgen dat ook hun – onbeschermd – pand hetzelfde lot wacht als twee andere soortgelijke exemplaren. Luk Denys (87) is naar eigen zeggen nog altijd ‘zot’ van zijn woning van de hand van architect Lucien Engels. “Ik zou het ongelooflijk spijtig vinden als dit gebouw ooit zou afgebroken worden. Ik hoop dat het toch bij de gemeente op één of andere lijst kan komen zodat een sloop kan vermeden worden.”

lees verder

bron: www.nieuwsblad.be

in HLN verscheen:

Opnieuw dreigt sloopgevaar voor iconische modernistische villa van bekende architect: “En dat voor wat nieuwbouw schoendozen met gaten”

In Hofstade bij Zemst dreigt opnieuw een modernistische parel tegen de vlakte te gaan, tot groot ongenoegen van liefhebbers van erfgoed en modernistische architectuur. Deze keer gaat het om een ontwerp van de bekende Vilvoordse architect Lucien Engels. “Het is zeer jammer, maar een renovatie is praktisch onbetaalbaar”, reageert zoon Dirk Engels.

lees verder

bron: www.hln.be