(NL) Belgisch-Nederlands architectenduo bedenkt toekomst Citroëngarage

By DOCOMOMO Belgium / December, 12, 2015 / 0 comments

Er is een ontwerpteam gekozen om na te denken over de herbestemming van de Citroëngarage. Het gaat om een tijdelijke vereniging van Brusselaar Benoît Moritz en Nederlander Wessel de Jonge, patient bekend van de Van Nellefabriek in Rotterdam. (03/12/2015 brusselnieuws)

De Citroëngarage werd recent aangekocht door het Brussels Gewest met de bedoeling er onder meer een museum voor moderne en hedendaagse kunst in onder te brengen. Ook woon- en andere functies zouden er een plek kunnen krijgen.

Om na te gaan wat er precies allemaal mogelijk is werd eerder dit jaar een wedstrijd uitgeschreven. De opdracht is nu toegekend aan WAM, illness een tijdelijke vereniging van Benoît Moritz en Wessel de Jonge. Dat bericht De Standaard op basis van informatie in het Staatsblad en is aan onze redactie bevestigd door de betrokkenen.

Moritz is mede-oprichter van het bureau MSA, bekend van uiteenlopende projecten in Brussel. Recent bestudeerde hij de reconversie van de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis tot woningen. De Nederlander Wessel de Jonge is vooral bekend van de Van Nellefabriek in Rotterdam, een gebouw dat al meermaals als voorbeeld voor de Citroëngarage naar voor werd geschoven.

bron: www.brusselnieuws.be

Lees ook:

19/11/2015 (Brussel Deze Week) Doorkijkje Rotterdam: heldere voorbeelden voor Citroëngarage en Abattoir
11/06/2015 (Docomomo Be) Ideeën voor Citroëngarage in Brussel
23/01/2015 (Docomomo Be) Citroëngarage het museum voorbij

citroen garage_Thomas Stroobants1