(NL) Architectura podcastreeks ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’: oud AC Hasselt

By DOCOMOMO Belgium / July, 10, 2022 / 0 comments

In het voorjaar van 2023 lanceert Architectura een 8-delige podcastreeks over bedreigd modernistisch erfgoed in Vlaanderen. Elke aflevering neemt je mee naar een belangrijk modernistisch gebouw dat gesloopt dreigt te worden.

Beluister hier de trailer van ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’
En volg hier het hele proces via de Architectura Instagrampagina ‘podcast_modernistisch_erfgoed’ of de Facebookpagina ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’.

De eerste aflevering over het bedreigde (zie ook docomomo.be At Risk-pagina) oud administratief centrum van Hasselt staat al online:

Oud AC Hasselt: de sloop van erfgoed voor een cultuurhuis?

‘De beperkingen van het gebouw dicteren de herbestemmingskansen’. Architect Luc Vanmuysen ziet veel opportuniteiten voor de toekomst van het oud administratief centrum in Hasselt. In de jaren 60 ontwierp Louis Ghijsebrechts een van de stadsgezichten van Hasselt. Vandaag staat het gebouw er verkommerd bij en ligt de sloophamer op de loer. Om dat te voorkomen trekken we in aflevering één van onze podcastreeks samen met zijn kleinzoon en architect Jakob Ghijsebrechts naar het AC. Kan hij het gebouw van zijn grootvader redden?

luister en lees verder op architectura.be

bron: architectura.be