PUBLICATIONS

(NL) Huib Hoste (1881-1957)

Author: Liesbeth De Winter, Marcel Smets, Ann Verdonck
(Red.: Tom Avermaete, Bregje Provo)

Publisher: Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) Antwerpen (2005)

Dimensions 230 x 160 mm

Pages: 312

Language: Dutch

ISBN: 9080952931

(NL) Met de reeks Focus architectuurarchieven plaatst het CVAa archieven van Vlaamse architecten in de kijker. De archieven van architect/stedenbouwkundige Huib Hoste staan hier centraal.

Hoste wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne beweging in Vlaanderen. Hij ontwierp spraakmakende projecten: de woning De Beir in Knokke, de woning Haegens in Zele, maar ook de met afbraak bedreigde wijk Klein Rusland in Zelzate.

Als schrijver en criticus bekleedde Hoste bovendien een belangrijke positie in het wederopbouwdebat na de twee wereldoorlogen. Het rijk geïllustreerde boek omvat een overzicht van Hostes oeuvre met verwijzingen naar de verschillende archiefbestanden en –bewaarplaatsen. Het is bovendien een handige gids om Hostes gebouwde werk te ontdekken. De oeuvrelijst wordt voorafgegaan door drie essays waarin de architect wordt geïntroduceerd, en afgesloten door een uitgebreide bibliografie. Op die manier krijgt u voor het eerst een overzicht van het complete archief van één van de belangrijkste Vlaamse architecten uit de 20e eeuw.

Deze publicatie is uitverkocht!
U kan de oeuvrelijst hier raadplegen.
Addendum bij de oeuvrelijst. (pdf)

Bron: www.vai.be