PUBLICATIONS

(NL) Art Nouveau, Art Deco & Modernisme in België

Author: Jos Vandenbreeden, Françoise Aubry, France Vanlaethem

Publisher: Lannoo uitgeverij Tielt (2006 & 2008)

Dimensions 250 x 290 mm

Pages: 408

Language: Dutch

ISBN: 9789020967937

(NL) Monumentaal referentiewerk over het belang, de rijkdom en de verscheidenheid van de art nouveau, art deco en modernisme in België, gebaseerd op de eerder verschenen Art nouveau in België en Art deco en modernisme in België, waarvan meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht.

Het Belgische architecturale patrimonium is uniek en wereldberoemd, met architecten als Victor Horta en Henry Van de Velde en met locaties zoals het Palais Stoclet. Dit boek toont het belang, de rijkdom en de verschijdenheid van art nouveau, art deco en modernisme en brengt een overzicht van de belangrijkste gebouwen in België, van oostende tot Verviers. Het presenteert de bekende en minder bekende architecten en hun werk en illustreert met meer dan 500 foto’s en documenten de beste Belgische bijdragen aan de internationale stijlbewegingen van art nouveau, art deco en modernisme in de periode 1880-1940.

Over de auteurs:
Jos Vandenbreeden is directeur van het Sint Lukasarchief en professor aan het Departement Architectuur Sint-Lucas. Hij is auteur van diverse publicaties over art nouveau en art deco in België.
Françoise Aubry is conservator van het Hortamuseum en art nouveauspecialiste.
France Vanlaethem is architecte en hoogleraar aan de universiteit van Quebec.

website: www.lannoo.be