(NL) Publicatie Riverside Tower Antwerpen genomineerd voor de Erfgoedprijs 2023 Provincie Antwerpen

By DOCOMOMO Belgium / October, 20, 2023 / 0 comments

De genomineerden voor de Erfgoedprijs 2023 van de provincie Antwerpen zijn gekend: Docomomo.be-publicatie ‘Riverside Tower Antwerpen‘ (Marc Dubois) is genomineerd!

De ERFGOEDPRIJS is aan zijn zesde editie toe! Ook dit jaar bekronen we een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekend maakt. De winnaar wordt bekroond met een prijzengeld van 10.000 euro, daarnaast maken nog twee laureaten kans op een prijs van 5.000 euro.  De jury selecteerde uit de vele en diverse inzendingen zes genomineerden die nog meedingen voor het erepodium. Dat wordt bekendgemaakt op 25 november.

DOCOMOMO België vzw: Publicatie Riverside Tower Antwerpen

Deze prachtige publicatie belicht een bij velen ongekend monument: de Riverside Tower op de Antwerpse linkeroever, een meesterwerk van architecten Léon Stynen en Paul De Meyer. Auteur Marc Dubois schreef niet enkel bijzonder goed gedocumenteerd standaardwerk, hij zette zich ook in voor de redding van het archief van architect De Meyer. De fotokaternen bieden een prachtige blik op plekken die normaal voor de bezoekers gesloten blijven en sensibiliseren de lezer voor het nog steeds ondergewaardeerde moderne erfgoed van de 20ste eeuw.

bron: provincieantwerpen.be

Meer informatie over ‘Riverside Tower Antwerpen, Iconische woontoren door Stynen en De Meyerhier op onze publicatie-pagina.