(NL) EXPO-Dansvoorstelling: Theatraliteit en modernisme – amusement en wooncultuur

By DOCOMOMO Belgium / April, 11, 2013 / 0 comments

EXPO | 21.04 – 14.06.2013 | Seniorencentrum, Zaterdagplein 6 – Brussels

Sint-Lukasarchief - Theatraliteit en modernisme – amusement en wooncultuur

Het Sint-Lukasarchief organiseert in het kader van de Erfgoeddag 2013 de tentoonstelling: “Theatraliteit en modernisme – amusement en wooncultuur”.
Vooropening van de expo met  receptie op vrijdag 19.04 om 18:00 in het Seniorencentrum aan het Zaterdagplein 6 te Brussel.

Om 18.30  zal Lea Derveaux, Laban movements uitvoeren, zoals Lea Daan ze in de jaren 1930 in haar dansschool in praktijk bracht: “de kennis van de ruimte is zo belangrijk in het leven en in het gevoelsleven.”

Het Sint-Lukasarchief geeft in beeld en klank een evocatie van de multidisciplinaire opzet van het modernisme in de jaren 1920 en 1930 met enkele flitsen uit de rijke collectie die het beheert. De dialoog tussen het eclecticisme, het theatrale en het modernisme wordt in contrasten uitgewerkt: toneel, opera, scenografie, muziek, dans, poëzie, wonen: Alban Chambon, Huib Hoste, René Moulaert, Siegfried, Adolf Loos, Joséphine Baker en Le Corbusier, René Guiette, de kubistische dansen van Lea Daan en de isocaëder van Rudolf von Laban, 7Arts, Opbouwen, de Lentewijding, het Vlaamsche VolkstooneeI, I.K. Bonset, Jef Mennekens, …

Graag antwoord vóór woensdag 17 april aan:
josvandenbreeden@sint-lukasarchief.be
met vermelding “vernissage Stop de Tijd!”.

Een samenwerking tussen AA-SLa 45, Korei, AMVB en het Seniorencentrum.

Bekijk Hier de uitnodiging
Download Hier de affiche