(NL) EXPO-Concert: 75ste verjaardag Flagey

By DOCOMOMO Belgium / March, 6, 2013 / 0 comments

EXPO-Concert | 15.03.2012 | Flagey – Heilig-Kruisplein, seek Brussels

Flagey 75Het Omroepgebouw Flagey en het Brussels Philarmonic vieren dit jaar hun 75ste verjaardag.
Voor die gelegenheid worden de tentoonstelling 75 jaar Klankenfabriek en het boek Het Orkest aan u voorgesteld, thumb met als afsluiter een concert in Studio 4.

Ook het ARCHITECTURE ARCHIVE – SINT-LUKASARCHIEF VZW viert in 2013 zijn 45ste verjaardag. In de loop van 2013 zetten ze een aantal belangrijke momenten van 45 jaar werk en actie in de kijker: 60 jaar na de opening in 1938 van het Omroepgebouw aan het Flageyplein hebben ze het Omroepgebouw in 1998 op de lijst gezet van de 100 meest bedreigde sites ter wereld van de World Monuments Fund in New York. Dat was de aanzet tot de revitalisering en de restauratie van het Omroepgebouw en tot de heropbloei als “Flagey”.

Kristin Van den Buys, docent, onderzoekscoördinator en coördinator van de muziek- en cultuurwetenschappen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel , Katia Segers, professor communicatiewetenschappen van de VUB, auteurs van het boek, Jos Vandenbreeden, directeur Architecture Archive – Sint-Lukasarchief, mede-auteur van het boek en curator van de tentoonstelling en Uitgeverij Lannoo Campus nodigen u van harte uit op de voorstelling van:
het boek Het Orkest, van Radio-Orkest tot Brussels Philharmonic, de tentoonstelling 75 jaar
Klankenfabriek en het concert in Studio 4

Wanneer? Vrijdag 15 maart 2013.
Waar? Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Elsene.
Programma:
18u30 Opening van de tentoonstelling 75 jaar Klankenfabriek – fusie van techniek en architectuur met Jos Vandenbreeden, directeur Sint Lukasarchief, auteur boek en curator tentoonstelling en Kristin Van den Buys, auteur Het Orkest. Mogelijkheid tot rondgang in het gebouw o.l.v.
gidsen van Korei vzw.

19u30 Overhandiging van het eerste exemplaar Het Orkest aan Ingrid Lieten, Minister van Wetenschapsbeleid en Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic. Inleiding op het concert.

20u00 Concert Brussels Philharmonic o.l.v. Michel Tabachnik met de Rhapsodie Dahoméenne van August De Boeck, het Concerto voor viool Genèse (wereldcreatie) van Michel Tabachnik, Scaramouche van Darius Milhaud en het Concerto voor orkest, Sz. 116, BB.127 van Béla Bartok.

Deze lancering bijwonen?
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen met opgave van uw naam en het aantal personen op: www.kcb.be/het-orkest
De deelname aan deze manifestatie is gratis. De plaatsen voor het concert zijn genummerd. De gereserveerde kaarten dienen voor 19.45 uur opgehaald te worden. Inschrijven is verplicht.

Bekijk Hier de uitnodiging