(NL) DOCOMOMO NL: seminar Het Moderne interieur.

By DOCOMOMO Belgium / March, 23, 2014 / 0 comments

SEMINAR | 11 .04. 2014 | Rietveld academie, sickness Amsterdam – Nederland

Op vrijdagmiddag 11 april presenteert Stichting Docomomo Nederland de publicatie “Het moderne interieur, hoe lang gaat het mee?” tijdens het gelijknamige seminar in de Rietveld academie te Amsterdam.

download hier de uitnodiging als pdf-document

uitnodiging-docomomo-seminar-1De publicatie en het seminar behandelen de problematiek omtrent de instandhouding van Moderne en na-oorlogse interieurs. Hoe zien opdrachtgevers, architecten en monumentenzorgers de samenhang tussen interieur en exterieur bij herbestemming of renovatie? Welke instrumentaria staan overheden ter beschikking om Moderne interieurs een toekomst te bieden? Wat weten we over het gebruik van moderne materialen en nieuwe technieken in het Moderne interieur? Hoe worden deze bewaard, opnieuw aangewend of gerestaureerd? Is het Moderne wooninterieur wel te behouden zonder het te musealiseren?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en theoretische bespiegelingen wordt in de publicatie en tijdens het seminar ingegaan op dit onderwerp, door onder andere architecten, architectuurhistorici en monumentenzorgers. Vier sprekers zullen een inleiding op het thema verzorgen, waarna aan de hand van stellingen een debat zal worden gevoerd met een panel en het publiek.

U kunt zich aanmelden voor het seminar door het sturen van een e-mail naar info@docomomo.nl.
De kosten voor het seminar bedragen 45 euro, studenten betalen een gereduceerd tarief van 15 euro. Alle ingeschreven (en betalende) deelnemers ontvangen de publicatie.

Het seminar vindt plaats op vrijdag 11 april 2014 van 13.00 uur tot 18.00 uur in de Rietveld academie te Amsterdam. Het definitieve programma is vanaf 31 maart te lezen op: www.docomomo.nl.

De publicatie “Het moderne interieur, hoe lang gaat het mee?” is de vierde thematische publicatie die door Stichting Docomomo Nederland is samengesteld. Ook de eerdere publicaties: Tempmomo uit 2012 (ISBN 978-90-5269-410-8) Ecomomo uit 2010 (ISBN 978-90-5269-397-2) en Recomomo uit 2011 (ISBN 978-90-5269-396-5) zijn nog steeds verkrijgbaar via de (internet)boekhandel of downloadbaar via www.docomomo.nl.

download pdf-document met meer informatie over thema en de publicatie