(NL) Binnenklimaat op de tocht? (R)evolutie in de klimaatrichtlijnen voor erfgoed

By DOCOMOMO Belgium / August, 5, 2014 / 0 comments

INFORMATIEDAG | Donderdag 28 augustus, viagra buy 9.30 – 16.30 uur | Auditorium VAC, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

FARO en het Klimaatnetwerk Vlaanderen organiseren een informatiedag over de huidige stand(punten) inzake klimaataanbevelingen voor beheerder van een erfgoedcollectie.

logo faro 201408Al wie met roerend en onroerend erfgoed begaan is, krijgt te maken met het bepalen van de normen voor de meest geschikte bewaaromstandigheden, in het bijzonder de klimaatomgeving voor objecten en interieurs.

Internationaal wordt al een tijdje gediscussieerd over zin en onzin, nut en noodzaak van de al decennialang vastgelegde getallen voor temperatuur en relatieve vochtigheid, en de toegelaten fluctuaties. De tot nog toe gehanteerde normen komen op de tocht te staan, want uit onderzoek blijkt alsmaar duidelijker dat het vastklampen aan de opgelegde strakke richtlijnen niet altijd schade aan objecten kan voorkomen, en, omgekeerd, dat omstandigheden buiten de richtlijnen niet altijd aantoonbaar rechtstreeks schade aan objecten veroorzaken.

Hoe moet u als beheerder van een erfgoedcollectie omgaa
n met deze wetenschap in het achterhoofd? Kortom: hoe definieert u de collectienoden en hoe leidt dit tot  besluitvorming over het binnenklimaat? …

lees meer

bron: www.faronet.be