(NL) Expo / WERF! Foto’s uit het Architectuurarchief

By DOCOMOMO Belgium / August, 24, 2017 / 0 comments

EXPO | 08.09-05.11.2017 | Bibliotheek Permeke, Antwerpen

Werp een blik achter de schermen van de stad. Ontdek ongeziene gezichtspunten en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen de afgewerkte buitenkant kennen. Sta oog in oog met de eigenlijke bouwers. Gelieve de werf te betreden!

In september 2017 tonen het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen een verrassende selectie bouwwerffoto’s uit het Architectuurarchief. Behalve architecten en andere ontwerpers hebben ook bouwbedrijven, aannemers, werfleiders en vaklui een enorme impact op de gebouwde omgeving. Eens het stof van de werf is gaan liggen, verdwijnen de werkelijke bouwers in de plooien van de geschiedschrijving.

De tentoonstelling WERF! toont deze bouwers in actie en geeft hen een gezicht. Ze put uit de rijke collectie werffoto’s van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en biedt een unieke blik op de bouwwerven van bekende en minder bekende Antwerpse gebouwen uit de twintigste eeuw.

Lezing

Op vrijdag 15 september 2017 geeft prof. Inge Bertels (VUB) een lezing rond historische bouwwerven, aannemers en fotografie in het Auditorium van de Permekebibliotheek (20u). Na de lezing bieden de organisatoren een drankje aan. Schrijf je hier in voor de lezing.

De lezing en de tentoonstelling maken deel uit van het programma van het Festival van de architectuur van het Vlaams Architectuurinstituut (8-17 september 2017 – volledig programma beschikbaar vanaf 10 mei 2017).

Praktisch
Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen
8 september-5 november 2017
Gratis
ma-do 10-20u
vr-za 10-17u
zo 10-14u

Colofon
Een initiatief van: CVAa en APA
Curatoren: Wim Luyckx (APA) en Ellen Van Impe (CVAa)
Projectteam: Nina Serulus (CVAa)
Scenografie: Esmeralda Misseghers
Grafische vormgeving: www.gestalte.be
In samenwerking met: Bibliotheek Permeke

Extra informatie
Organisatie: Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en Architectuurarchief Provincie Antwerpen<
Locatie: Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen
E-mailadres:cvaa@vai.be
Bron & website: www.cvaa.be/WERF